Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Gör ditt liv lite enklare

Så här dagarna efter nyår är det lätt att glömma bort att vi också har sommar med strålande sol, men faktum är att det är just nu du ska börja tänka på det. I alla fall om du vill göra ditt liv lite behagligare och lite enklare. Hur då? Jo med motoriserade terrassmarkiser som du kan sköta med en knapptryckning, eller helt automatiserade. 

Det är en smart lösning för hemmet från Somfy som gör att du inte behöver fundera på parasoll, partytält eller andra lösningar för din uteplats. Det är bara att installera och sen sköter det sig i princip själv. De dagar du vill ha sol så trycker du på knappen så de dras in och vill du ha skugga är det precis lika lätt - perf3ekt när man vill äta utomhus. 

Går att bygga ut

Smarta hem från Somfy är så mycket mer än bara markiser. Det är ett system som går att bygga ut och lägga till saker för att få ett mycket bekvämt liv. Automatiska garagedörrar, belysning, robotgräsklippare eller till och med köksutrustning går att inkludera och det är väldigt häftigt. 

Snart är vi framme vid det som filmskaparna drömde om när de gav oss scener från Tillbaka till framtiden, Star Trek och andra filmer om framtiden där de pratade med datorer som sedan skötte om hemmet, rymdskeppet eller lagade mat. Det vore skönt att bara komma hem från jobbet och säga "kaffe, varmt" och sen står det där och ryker, eller hur? 

3 Jan 2023