Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Hur man väljer rätt vinsch till fyrhjulsdrivet fordon

Flera typer av elektriska vinschar säljs på dagens marknad. Från olika reptyper och vinschkapaciteter till trådbundna, trådlösa eller till och med smartphone-aktiverade kontroller. Du har en hel del vinschalternativ att välja mellan. Ett bra val, det är Warrior vinschar. Men hur ska du då välja rätt vinsch för ditt fyrhjulsdrivna fordon?

Oavsett vilken storlek din 4WD-lastbil, SUV eller äventyrsfordon är, så är det viktigt att få rätt vinschkapacitet. För att ta reda på detta är en branschregel att ta fordonets bruttovikt (GVWR) och multiplicera det med 1,5. GVWR kan ofta hittas på ditt fordons dörrpost eller i fordonets manual. Tänk på att GVWR inte är vad fordonet väger på en våg - det är den totala viktklassificeringen av tillverkaren av fordonet fullastad.

Välja vajer

Det finns fördelar med båda typerna av vinschrep. Traditionell stållina ger användarna en hållbar och fjädrande vinschkabel som enkelt kan dras över stenblock eller trädstubbar. När den sköts på rätt sätt förblir stållinan trogen sin robusthet och erbjuder många år av kontinuerlig service.

Syntetrep, å andra sidan, är lättviktig, lätt att hantera och lagrar mindre potentiell energi.

Hitta en bra vinsch

Innan du köper en vinsch till ditt fordon måste du bestämma hur du ska fästa den. Det finns ett brett utbud av främre vinschstötfångare som tillåter toppmonterade eller infällda placeringsmöjligheter. Fundera även på hur du ska styra den. Om du vill välja mellan många olika bra vinschar, kolla då in Warrior Winches, som har ett brett utbud av detta.

28 Nov 2022