Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Blancolån eller privatlån?

Blancolån och privatlån är egentligen samma sak. Det betyder att du som privatperson kan låna en summa pengar utan att ge någon form av säkerhet. När du tar ett blancolån med Bank Norwegian så kan du alltså använda dem till vad du vill. Om du tar ett bostadslån, så krävs det att du sätter huset eller lägenheten som säkerhet och pengarna blir även låsta till just det specifika köpet. Ett blancolån blir på så sätt något friare sätt att låna pengar på. De allra flesta privatpersoner kan ta ett blancolån hos Bank Norwegian, men tre krav ställs. Dessa är att du måste vara 18 år eller över, du ska inte ha några betalningsanmärkningar samt att du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna. Eftersom ingen säkerhet behövs, så tar de även en kreditupplysning på dig. Detta för att säkerställa att du har ekonomin att återbetala lånet.

Ett blancolån kan i stort sett vara på vilken summa som helst, men sällan över 400 000 kronor. Hos bank Norwegian kan du låna mellan 5 000 och 400 000 kronor. Även om du får använda pengarna till vad du vill, så är det inte fel att lägga upp en plan och skissa på en kalkyl. Dels för att du slipper låna mer än vad du behöver och dels för att du redan innan kan ha en plan för återbetalningen. Ett blancolån hos Bank Norwegian kan även användas till att lösa andra lån och krediter.

Ränta och återbetalning

Ett blancolån hos Bank Norwegian är ett lån utan säkerhet vilket innebär högre risk för kreditgivaren. Detta medför att det är något högre ränta på ett blancolån. Bank Norwegian har en ränta som är individuell och ligger för närvarande på mellan 4,99 % - 20,24 %. Kreditprövningen sätter vad du får för ränta.

Återbetalningstiden på ett blancolån hos Bank Norwegian kan vara upp till 15 år och du betalar via autogiro varje månad. Om du vill så kan du även betala av hela lånet eller delar av det innan lånetiden är uppnådd. Det tillkommer inga extra avgifter på det.

20 Sep 2015