Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Bli en ledartyp

I motsats till vad många tror så föds man inte alltid till ledare, även om uttrycket säger så. Visst finns det vissa personlighetstyper som trivs i ledarrollen, men det är inte alltid "ledartyperna" som blir de ledare med bäst resultat. Ledaskap är en komplex kompetens, men en som man faktiskt kan studera sig till.

Det finns ett utbildningscentrum som erbjuder en gedigen, IPMA-certifierad projektledarutbildning, centrumet heter LP vilket är en förkortning för just Ledarskap & Projekthantering. Deras projektledarutbildningar hålls i fem olika städer:

Välj den utbildning som passar dig

LP:s projektledarutbildning spänner över cirka fem månader och inkluderar 11 lektionstillfällen. Erfarenheten säger att kunskap absorberas bättre över tid så att kunskapen får en chans att få fäste innan man går vidare. LP:s projektledarutbildning är unik i det att eleverna får ta med sina egna, verkliga projekt som studiematerial. PÅ så vis får utbildningen ett verkligt fäste och något konkret att basera de nya kunskaperna på.

Den som vill ha mer av en quickfix vad gäller ledarskap kan delta i en intensivutbildning istället, då bor man på internat och fokuserar helhjärtat på kursen över en koncentrerad tidsintervall. Detta kan vara ett bra alternativ när man är en grupp som vill kompetensutvecklas.

Du kan läsa mer om LP och deras projektledarutbildning på projekthantering.se. Där får man möjlighet att lära känna skolans lärare, kurser, ämnen och vad man kan förvänta sig för resultat. Alla som samarbetar med andra i olika former av projekt har att vinna på att delta i en utbildning hos LP.

"Leadership and learning are indispensable to each other." - John F. Kennedy

 

21 Apr 2016