Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Fönsterbyte, är det dags för det?

Är dina fönster gamla och slitna? Funderar du på om du ska renovera dem, eller byta dem helt? Om du ska byta dem, så är det bra att hitta en fönstertillverkare som kan tillgodose dina behov med fönster. Ett bra ställe är www.smartafonster.se. Fundera på vad det är för fönster du behöver, om det ska se ut på ett visst sätt, ha en viss energiklass med mera. 

Idag finns det flera olika alternativ när det gäller fönster. Det finns allt från miljövänliga till energisnåla. Det finns billiga fönster, underhållsfria fönster, moderna fönster, klassiska fönster och så vidare. Det gäller att ha bestämt sig för vad det är som är viktigt för en själv då man ska köpa nya.

Hitta rätt fönster

Det är oftast så att du bör välja ett fönster som passar där det gamla fönstret suttit. Det gör att du slipper göra stora ingrepp i din fasad. För att du då ska få rätt fönsterstorlek krävs då att en noggrann mätning av karmmåtten utförs.

Andra saker du bör tänka på är vad du vill fönstret ska ha för funktioner. Ska det gå att öppna och isåfall åt vilket håll. Fundera även om du ska ha 2- eller 3-glasfönster. Isolerförmånga är också en viktig del av fönsterbytet. Du vill ju att dina nya fönster ska kunna spara energi bättre än de gamla. Du ska du kolla på fönstrens U-värde.

Se även till att välja fönster som passar huset stil och arkitekur. Moderna fönster gör sig inte så bra på sekelskifteshus till exempel.

15 Apr 2022