Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Kul leka i naturen

Den allra bästa lekplatsen för både stora och små, det är att vara ute i naturen eller ute i skog och mark. Det var ju det som de allra flesta barn gjorde förr, innan det blev poppis att ha en dator, en mobil eller surfplatta. Om ni har turen att bo nära skogen, se då till att vistas i den så mycket ni kan. Bor ni i stan, så kanske det ändå finns någon form av grönområde att vara på. Annars finns det flera så kallade naturlekplatser och vattenlekplatser som börjat dyka upp. Bakom dessa står Vortex Cado. Läs mer om detta på cadoaqua.se

Skojiga saker att hitta på utomhus

Att vara ute, det är något som går att göra oavsett årstid. Det som skiljer sig åt är så klart vad man kan hitta på. Under sommaren faller det sig ganska naturligt att åka och bada med mera. Men under våren eller hösten finns det annat att göra. En kul sak att göra i naturen, det är att ordna en slags skattjakt eller att skapa en så kallad naturruta. Då sätter man ett snöre runt ett område, som sedan kan undersökas under årstidernas gång för att se vad som händer i naturen med både växter och djur.

Utelek är nyttigt för alla barn, så se till att ditt barn inte bara sitter fast vid en skärm. Ta med dem ut och hitta på en massa skoj tillsammans. 

13 Jul 2022