Life-Science
Bloggen om sådant som gör livet enklare
Lättlagat med fisk
Till vardags vill man att det ska gå fort och lätt att laga mat. Då är det rätt bra att samla på sig en massa bra recept som är enkla och snabba att göra. Fisk kan du förresten köpa online, köp här, så sparar du ännu mer tid på att slippa ge dig ut och handla!
Torsk med räk- och dillsås och tomater
Denna rätt är så enkel att göra och snabbt går det med. Dels för att du kan använda färdig sås, dels för att det bara är att lägga samman nästan allt och köra det i ugnen! Det enda du behöver göra vid sidan av är blomkålsriset. Här är receptet:
- 1 fänkål (à ca 300 g)
- 250 g körsbärstomater
- 1 förp fryst torskrygg (à 450 g)
- 2 förp räk- och dillsås (à 250 g)
- 1 förp fryst blomkålsris (à 500 g)
- 20 g färsk persilja
- skal och saft av 1 citron
- 2 tsk olivolja
Gör så här
Tina fisken.
Sätt ugnen på 175°C.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till blomkålsriset.
Dela fänkålen och skär den ena halvan 1 cm stora bitar och lägg i en ugnsform. Skiva den andra halvan tunt på en mandolin eller med en osthyvel och lägg i kallt vatten, så att den blir krispig.
Skär tomaterna i halvor.
Lägg torskryggen i ugnsformen och lägg på tomater. Ringla över såsen. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Koka blomkålsriset i 5 minuter.
Hacka persiljan. Smaksätt riset med persiljan, rivet citronskal, citronsaft och olivolja.
Häll av vattnet från fänkålen och lägg ovanpå fisken.
Servera fisken tillsammans med blomkålsriset.
Andra inlägg
- Personlig assistans – en väg till ett enklare och självständigare liv
- Tandvård och tandreglering för vuxna
- Konsten att översätta
- Trygg och hållbar investering
- Sadla om
- Libanesisk mat
- Gör ditt liv lite enklare
- Hur man väljer rätt vinsch till fyrhjulsdrivet fordon
- Lättare vardag för dig med funktionsnedsättning
- Kul leka i naturen