Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Olika typer av vaxning

Det finns idag olika sätt att vaxa sig på. Det finns vax du kan använda hemma själv och det finns det som används för vaxning på salong. Vilket vax man ska använda beror då på vad det är för område på kroppen som ska vaxas, samt om du gör det själv eller på salong. Många väljer att göra vaxning Malmö på salong, särskilt om det är svåra områden. Andra föredrar att göra själva.

Ett enkelt sätt att vaxa på, själv, är att köpa färdiga vaxremsor. Dessa är enkla att använda och det finns olika sorts remsor beroende på var på kroppen du ska vaxa.

Kall och varmvax

Det finns även kallvax samt varmvax. Kallvax är ett vanligt oljebaserat vax. Det används ofta på salonger. Man värmer upp vaxet, applicerar det på området och sedan drar man bort det med en remsa. Varmvax kallas även för bivax och det är hårdare än kallvax. Det är skonsammare och används ofta för känsliga delar så som armhåla och intimvaxning. Även detta vax smälter man, applicerar och sedan kan man dra bort det, som en stor vaxkaka.

Andra typer av vax

Det finns även sockerbaserat vax, som är ett mjukt vax. Det appliceras på huden och dras bort med en remsa. Sedan finns honungsemulsion. Det är ett mjukt vax som appliceras på huden för att sedan dras bort när den har torkat. Detta är en naturlig produkt samt att den även har antibakteriella egenskaper tack vare honungen.

10 Mar 2020