Life-Science

Bloggen om sådant som gör livet enklare

Vill du byta karriär?

Funderar du på att byta jobb eller är det kanske så att du helt och hållet vill ha en ny karriär? Det kan vara svårt att veta vad du ska göra istället. Ett sätt är att testa på lite olika jobb, eller gig, läs mer här. Du som inte riktigt vet vad du vill göra istället för det du gör nu, du kan sätta dig ner och börja fundera och identifiera det. Vill du ha en ny roll inom samma yrke eller byta bransch helt?

Om du har ett drömyrke, så kan det vara bra att se över vad för kvalifikationer det krävs för just det. Ibland kan det vara ett måste att studerar igen, för att få rätt kunskaper. Så fundera på om det är något du känner du vill göra för att komma vidare.

Bli rekryterad

Ibland är det inte ett måste att leta själv, utan mer satsa på att bli hittad. Ett sätt är att använda dig av LinkedIn. Se till att uppdaterar din profil där, eller skapa en om du inte har en. Se också till att aktivera funktionen "Öppen för nya möjligheter" på LinkedIn. Genom den kan du visa rekryterare att du är intresserad av nya karriärmöjligheter. 

Ett annat sätt är att bli medlem på exempelvis Gigstep och låta arbetsgivare hitta dig där. Du kan då ta gig, jobba frilans och så vidare. Gigstep är perfekt om du vill prova en ny karriär eller miljö.

15 Nov 2021